MGLC
MGLC - Svicarija - 06 - Jaka Babnik

Na tej strani najdete informacije o odpiralnem času, lokaciji, dostopnosti, vstopnini in bontonu MGLC.


Odpiralni čas

Odprto

MGLC Grad Tivoli:
Torek–nedelja, 10.00–18.00
24. in 31. december, 10.00–14.00

MGLC Švicarija:
Torek–nedelja, 10.00–18.00
24. in 31. december, 10.00–14.00

Zaprto

Ob ponedeljkih, 25. december in 1. januar.

Pred obiskom priporočamo, da na koledarju preverite, katere razstave in dogodki so vam na voljo na izbrani dan.


Lokacija

En muzej, dve prizorišči

MGLC domuje v Gradu Tivoli in Švicariji. Zanimivi stavbi z bogato zgodovino sta v neposredni bližini, kar je odlična priložnost za dvojno doživetje v enem samem obisku.

Grad Tivoli

Grad Tivoli se nahaja na koncu Jakopičevega sprehajališča v parku Tivoli.

Naslov: Pod turnom 3, 1000 Ljubljana, Slovenija

Info točka: 01 241 38 12, trgovina@mglc-lj.si

Švicarija

Švicarija stoji za Gradom Tivoli. Približno 150 metrov dolgo pot boste lahko prehodili v treh minutah. Desno od Gradu Tivoli na poti Pod turnom boste opazili dolgo stopnišče, ki vodi do Švicarije. Lahko pa izberete pot za gradom, ki pelje v klanec.

Naslov: Pod turnom 4, 1000 Ljubljana, Slovenija

Info točka: 01 235 53 80, trgovina@mglc-lj.si


Dostopnost

Kako do nas

Nahajamo se ob vznožju hriba Rožnik v zavarovanem Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Obiščete nas lahko peš ali s kolesom in ob tem uživate v slikoviti naravi in na svežem zraku.

Peš

Do Gradu Tivoli in Švicarije lahko pridete iz različnih smeri. Tako iz mestnega jedra, Šiške kot Rožne doline boste do nas hodili približno 15 minut.

S kolesom

Kolo je najhitrejši način, kako priti do nas. Lahko ga pustite na parkirnem prostoru desno od Gradu Tivoli ali na temu namenjenem mestu na vrtu pred Švicarijo. Najbližja postajališča za izposojo mestnih koles Bicikelj so na Celovški in Cankarjevi cesti ter na stičišču Erjavčeve ceste in Škrabčeve ulice.

Javni prevoz

Avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa ustavljajo na naslednjih avtobusnih postajališčih v bližini: Konzorcij/Pošta (avtobusi št. 6, 9, 14), Tivoli (1, 3, 5, 7, 8, 25), Pod Rožnikom (14), Svetčeva (18) in Cankarjev dom (14, 18). Pot nadaljujete peš.

Če boste v Ljubljano na glavno postajo prispeli z avtobusom ali vlakom, lahko uporabite mestni avtobus številka 18 na začetni postaji Kolodvor.

Avtomobil in parkiranje

Avtomobil lahko parkirate na parkirišču Tivoli ali na katerem izmed parkirišč v Šiški, mestnem jedru ali Rožni dolini. Vožnja in parkiranje v parku nista dovoljena.

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Grad Tivoli je z dvigalom dostopen obiskovalcem na invalidskih vozičkih. Stavba Švicarije ima dvigalo in prilagojene sanitarije. Po dogovoru obiskovalcem na vozičkih omogočimo lasten prevoz čez park in brezplačno parkiranje neposredno za Gradom Tivoli ali Švicarijo. Prosimo, da pred obiskom za asistenco pokličete našo Info točko: 01 241 38 12.

Za slepe in slabovidne obiskovalce smo pripravili tipni in zvočni vodnik po Švicariji. V Gradu Tivoli sta za orientacijo po stavbi na voljo dva tipna zemljevida. Za več informacij se ob prihodu oglasite na Info točki MGLC (v Gradu Tivoli ali v Švicariji), kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Po predhodnem dogovoru izvajamo prilagojena vodstva po razstavah, vodstva s tolmači za znakovni jezik in delavnice z vsebinskimi izhodišči občasnih razstav.

Vstop za obiskovalce s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce je brezplačen.

Obisk s psom

Smo psom dostopen muzej, zato so pri nas dobrodošli. Vaši štirinožni prijatelji vas lahko spremljajo ob ogledu razstav, zanje pa smo pripravili tudi miren prostor, kjer vas lahko počakajo in se odžejajo. Prosimo, da zaradi varnosti poskrbite, da je žival na povodcu in da ne moti ostalih obiskovalcev.


Vstopnina

Odrasli 6 €
Mladostniki (12–18 let) 3,50 €
Dijaki, študenti in upokojenci (ob predložitvi dokazila) 3 €
Skupina odraslih (5 oseb ali več) 5 €
Skupina dijakov, študentov in upokojencev 2,50 €
Družina (največ 2 odrasla in otroci do 18. leta) 12 €
Otroci do 12. leta, člani Kluba Prijatelj bienala, imetniki kartic ICOM, SMD, AICA in turistične kartice Urbana, novinarji, brezposelni, obiskovalci s posebnimi potrebami in slušatelji partnerskih likovnih šol brezplačno

V času Grafičnega bienala Ljubljana se cena vstopnic lahko spremeni.

Kaj vstopnina vključuje

Vstopnina se zaračuna za obisk našega glavnega razstavnega prostora oziroma galerije, plačate jo lahko na Info točki MGLC.

Prost vstop

Brezplačno so dostopni naslednji prostori: Švicarija s Spominskim ateljejem Stojana Batiča, trgovino in bistrojem in pritličje Gradu Tivoli z občasno razstavo, muzejsko trgovino in kavarno Caffe Bienale.

Prost vstop v galerijo MGLC je izjemoma možen ob Dnevih odprtih vrat in v času otvoritve razstave v galeriji MGLC (dve uri po začetku odprtja).

Brezplačen je tudi obisk nekaterih dogodkov. Za podrobne informacije o ceni poiščite želeni dogodek na naši spletni strani.


Bonton

Vnos hrane in pijače na razstave ni dovoljen. Gostinska ponudba je na voljo v kavarni Caffe Bienale in Bistroju Švicarija.

Na razstave se ne nosi večjih torb in dežnikov, garderoba je v galeriji. Toaletni prostori so v galeriji v prvem nadstropju in pritličnem prostoru Gradu Tivoli ob vstopu pri blagajni desno ter v pritličju Švicarije v bistroju.

Fotografiranje je pri nas dovoljeno. Zagotovo boste našli privlačno točko z zanimivo kuliso, zato prinesite svoj fotoaparat ali preprosto uporabite svojo mobilno napravo.

MGLC