MGLC
01

MGLC izvaja izobraževalne programe, ki so prilagojeni različnim starostnim skupinam. Navezujemo se na razstave, umetnike, zbirke, ljubljanski grafični bienale ter na poslanstvo umetnosti za vsakogar.

Razvijamo odprtost do različnih načinov vizualnega izražanja, spodbujamo kritični in analitični pogled, odpiramo pot v umetnikov način razmišljanja, občutenje del in navajamo k misli, kako s temi občutji razumeti aktualni svet. Izhajamo iz konceptov dostopnosti, angažiranosti in povezovanja.

Izobraževalne dejavnosti oblikujejo kustosi pedagogi, umetniki, grafiki ter likovni pedagogi. Po dogovoru jih prilagodimo tudi za senzorno in gibalno ovirane. Z nami redno sodelujejo Katarina Marov, Kaja Rožman, Jerca Šuštar, Gea Stošicki, Maja Breznikar, Isidora Todorić, Tea Stepan, Gaja Prinčič in Anila Spahiu.

Registrirani koordinatorji KUV imajo ob predložitvi izkaznice brezplačne oglede razstav in dogodkov ter udeležbo v programih.


Priporočila za obisk

Kratki napotki za obisk skupin in bonton.


Programi


Misterij grafike

Ob 20. obletnici izvajanja grafičnih tečajev je MGLC pripravil 3-minutni animirani film z naslovom Misterij grafike, katerega avtor je Grega Mastnak, slikar, režiser, scenarist in animator. Film je bil posnet konec leta 2023 v Grafičnem ateljeju MGLC. Na duhovit, hkrati pa didaktični način pripoveduje, kako nastane grafično delo v tehniki jedkanice.


Spletna učilnica in gradiva

Dopolnitev pouka ali popoldansko razvedrilo? Oboje! Ustvarjalne naloge, kviz in razmišljanja za osnovnošolce in dijake na temo razstav in grafične umetnosti. Na voljo so tudi študijska gradiva za učitelje.

MGLC