MGLC
01

MGLC izvaja izobraževalne programe, ki so prilagojeni različnim starostnim skupinam. Navezujemo se na razstave, umetnike, zbirke, ljubljanski grafični bienale ter na poslanstvo umetnosti za vsakogar.

Razvijamo odprtost do različnih načinov vizualnega izražanja, spodbujamo kritični in analitični pogled, odpiramo pot v umetnikov način razmišljanja, občutenje del in navajamo k misli, kako s temi občutji razumeti aktualni svet. Izhajamo iz konceptov dostopnosti, angažiranosti in povezovanja.

Izobraževalne dejavnosti oblikujejo kustosi pedagogi, umetniki, grafiki ter likovni pedagogi. Po dogovoru jih prilagodimo tudi za senzorno in gibalno ovirane. Z nami redno sodelujejo Urša Barič, Katarina Marov, Kaja Rožman, Gaja Smodiš in Jerca Šuštar.

Registrirani koordinatorji KUV imajo ob predložitvi izkaznice brezplačne oglede razstav in dogodkov ter udeležbo v programih.

V času 35. grafičnega bienala Ljubljana (od 15. septembra 2023 do 14. januarja 2024) izvajamo za organizirane šolske skupine le vodene oglede osrednje razstave bienala. Cena šolske vstopnice z vodstvom je 8 eur na osebo. Več o 35. grafičnem bienalu Ljubljana.


Priporočila za obisk

Kratki napotki za obisk skupin in bonton.


Programi


Spletna učilnica in gradiva

Dopolnitev pouka ali popoldansko razvedrilo? Oboje! Ustvarjalne naloge, kviz in razmišljanja za osnovnošolce in dijake na temo razstav in grafične umetnosti. Na voljo so tudi študijska gradiva za učitelje.

MGLC