MGLC
25. 7. 2023
20:00
MGLC Grad Tivoli
Vstop prost

Orange8

Orange8, duo Valentine Criscimanni in Sergia Ferrarija, je bil ustanovljen v Rimu leta 2010. Po letih nastopov v živo sta s pomočjo projekta množičnega financiranja leta 2013 izdala EP Turtle Bubble.  

Leta 2014 sta zapustila Rim in na potovanju med Italijo in ostalo Evropo začela snemati material za album Let the Forest Sing, ki ga je izdala založba SceneMusic Records oktobra 2016 in ju je popeljal na odre festivalov RomePsych Fest, Reset Festival, Mandrea Music Festival in Sajeta (Slovenija) ter omogočil, da sta nastopila kot predskupina bendov, kot so Lou Rhodes (Lamb), C + C = Maxigross & Miles Cooper Seaton, Josephine Foster, TAU. Nastopila sta tudi v Avstriji, Nemčiji, Sankt Peterburgu, Romuniji, Estoniji.

Leta 2019 sta v samozaložbi izdala album Leafolution, in sicer z oštevilčenimi izvodi in ročno narejenimi naslovnicami ploščkov. Duo ima dolgo kilometrino z živimi nastopi v vsakršnih situacijah, od kmetij do plaž, gledališč, ulic, zasebnih hiš in podobno.

Glasba Orange8 je čisti psihedelični folk, lisergična glasba, ki izvira iz želje po potovanju, odkrivanju novih svetov in vzpostavljanju stika z novimi kulturami in razpoloženji.

Izbor: Pinelina dnevna soba, projekt organiziranja koncertov v intimnem ozračju zasebnih prizorišč.

Orange8

Prihajajoči dogodki

MGLC