MGLC
17. 6. 2023
18:00–21:00
MGLC Grad Tivoli
Vstop prost
Poletna muzejska noč 2023

Odprta vrata Grafičnega ateljeja: pop-up zaključna predstavitev grafičnih tečajev v sezoni 2022/23

V okviru Poletne muzejske noči 2023 organiziramo pop-up zaključno predstavitev grafičnih tečajev v sezoni 2022/23. Dogodek je tudi del Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Ob sproščenem druženju si bomo lahko ogledali izbor del udeleženih tečajnic in tečajnikov, priložnost pa bo tudi za pomenek o doživetjih, izkušnjah in praksah.

V MGLC je od februarja do junija letos potekal 50-urni začetni in 50-urni nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik. V začetnem so udeleženke in udeleženci spoznali tehnike sitotiska, lesoreza, linoreza (v kombinaciji s kolažem) in kolagrafije, v nadaljevalnem pa jedkanico in reservage, litografijo, akvatinto in suho iglo. 

Začetni tečaj so vodili Jakob Puh, likovni pedagog, vodja Grafičnega ateljeja MGLC, Nina Koželj, grafičarka, kiparka in likovna pedagoginja, Silvester Plotajs Sicoe, akademski slikar in grafik, ter Sonja Vulpes, vizualna umetnica in grafičarka. Nadaljevalni tečaj sta vodili grafičarki in likovni pedagoginji Monika Plemen in Alja Košar. Koordinacija tečaja: Lili Šturm, muzejska svetovalka.

Vpisani tečajnice in tečajniki:

Začetni tečaj: Anja Pirnat, Špela Prezelj, Paola Rodman, Mihaela Žitko, Hana Kunčič, Mira Resnik, Vera Martinovič, Mitja Kokol, Zala Gruden, Lara Zupan in Nastja Bric. Nadaljevalni tečaj: Maja Ljubič, Vera Martinovič, Nejc Frumen, Urban Cerjak, Maja Kuhar, Hana Šebalj in Sarah Ghandour. 

Dogodek sofinancira Evropska unija.

Dobrodošli vsi, ki se zanimate za grafično ustvarjanje!

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Prihajajoči dogodki

MGLC