MGLC
26. 9. 2024
19:00
MGLC Švicarija
Vstop prost

SAiR predstavlja Leo Culetto in njen kurirani video program Telesne pokrajine

MGLC vodi mednarodni projekt Sustainability is in the AiR (SAiR), ki razvija model trajnostnega upravljanja rezidenčnih centrov, spodbuja trajnostne umetniške prakse in krepi karierne priložnosti rezidenčnih umetnikov. Projekt povezuje in krepi strategije delovanja štirih rezidenčnih centrov: Mednarodni grafični likovni center/MGLC Švicarija, Ljubljana; MeetFactory, Praga; Matadero, Madrid; Snehta, Atene. Iz Slovenije v projektu sodelujeta Lea Culetto in umetniški tandem Small but dangers.

Lea Culetto deluje na področju vizualnih umetnosti, s poudarkom na feminizmu. S pomočjo tekstila ter mešanih medijev ustvarja objekte in instalacije ter z njimi preizprašuje ideale, tabuje in predstave o ženskem telesu. Najpogosteje izhaja iz osebne izkušnje. V sodelovanju z video arhivom Postaja DIVA (SCCA-Ljubljana) in programom Back2Back je Lea Culetto pripravila kuriran video izbor Telesne pokrajine. Med izbranimi deli je tudi njen video Ostanki, ki je povezan z njenim rezidenčnim bivanjem v sklopu projekta SAiR.

Z umetnico se bo pred projekcijo pogovarjal koordinator MGLC Švicarije Dušan Dovč, spregovorila pa bosta o video programu Telesne pokrajine in o tem, kaj zanjo pomeni sodelovati na mednarodnih rezidenčnih izmenjavah.

Več o kuriranem video programu:

https://www.scca-ljubljana.si/back2back-lea-culetto-telesne-pokrajine/

Produkcija: SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA in Mednarodni grafični likovni center

Projekt SAiR sofinancira Evropska unija v okviru programa Ustvarjalna Evropa. 

SAiR predstavlja Leo Culetto in njen kurirani video program Telesne pokrajine

Prihajajoči dogodki

MGLC