MGLC
7. 3. 2024

Gostovanje razstave Sveti kot v Gvatemali

Razstava Sveti kot, ki je prvotno izhajala iz grafične mape naročenih del, in je bila prvič predstavljena v sklopu 35. grafičnega bienala Ljubljana, bo od 16. marca do 8. septembra 2024 na ogled v centru La Nueva Fábrica ob intervenciji gvatemalskega umetnika Edgarja Calela.

Sveti kot predstavlja nabor del, ki, preoblikovana v daritve, tvorijo simbolni oltar, v katerem se sklicujemo na veljavnost temeljnih etičnih vrednot, pogosto razumljenih kot nekaj zastarelega, da bi se lažje soočili z izzivi naše sedanjosti in skupaj gradili nove prihodnosti.

Umetniki in umetnice

Jihan El Tahri, Soghra Khurasani, Ibrahim Mahama, Tjaša Rener, Jaanus Samma, School of Mutants (Hamedine Kane, Stéphane Verlet-Bottéro), Janek Simon, Temitayo Ogunbiyi in Edgar Calel

Kustosinja 

Yasmín Martín Vodopivec


O razstavnem prizorišču

La Nueva Fábrica je neprofitni prostor za sodobno umetnost, zavezan opolnomočenju skupnosti prek umetnosti. To počne prek razstav, javnih programov, izobraževalnih projektov, rezidenc in multidisciplinarnih dejavnosti v svojih prostorih v Antigvi v Gvatemali in prek mednarodnih partnerstev. Med nedavnimi razstavami, ki so bile tam na ogled, so: Margarita Azurdia: A Universe, Documented, ki jo je kurirala Rossina Cazali (2023–2024), XXIII Bienal de Arte Paiz (2023), Hellen Ascoli: Cien Terras, ki jo je kurirala Amara Antilla in je pripotovala iz Centra za sodobno umetnost v Cincinnatiju (2022–2023), in prvi institucionalni pregled del Regine José Galindo v Amerikah Grito, ki ga je kurirala Mara Juracán (2022).


Več o razstavi ...

Gostovanje razstave Sveti kot v Gvatemali
Delo Tjaše Rener v nastajanju, detajl. Foto: Jaka Babnik. Arhiv MGLC.

Novice

MGLC