MGLC
6. 11. 2023

Bienalski simpozij: Agyina, svarilo modrecev

V sklopu 35. grafičnega bienala Ljubljana bo med 16. in 18. novembrom v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom Agyina: svarilo modrecev.

Javni program bienala kurira ganski kolektiv Exit Frame Collective, ki je za poimenovanje simpozija uporabil koncept Agyina, izposojen od največje etnične skupine v Gani in njihovega razumevanja posvetovalnega foruma, govori pa o tem, da je za tehtno razpravo ali pogovor potreben več kot en glas.

Tridnevni razširjeni programski lok simpozija s filmskimi projekcijami, predstavitvami, pogovori, predavanji, panelnimi razpravami, razstavami, vodstvi in druženji sledi kuratorskim izhodiščem 35. grafičnega bienala Ljubljana, ki raziskujejo praznino in prostor potenciala, pri tem pa odpirajo okno v kozmos oblik, solidarnosti, prihodnosti, odporov in transnacionalnih povezav. Ob praznini je ključno izhodišče bienala tudi ideja darov, inspirirana s politično ambicijo legendarnega ganskega umetnika in intelektualca s psevdonimom kąrî'k· achä seid'ou, ki si je na umetniški akademiji v Kumaseju prizadeval za emancipacijo poučevanja umetnosti in za prehod umetniškega dela od tržnega blaga k darilu. kąrî'k· achä seid'ou je osrednji govorec bienalskega simpozija v Ljubljani.

Program.

Bienalski simpozij: Agyina, svarilo modrecev

Novice

MGLC